Petrović: Mladost je neugodna ekipa, ali na Tušnju se mi pitamo!

ivetic petrovic

Iako u pripremnom razdoblju Sloboda nije zabilježila posebno vrijedne rezultate, trener Slavko Petrović veoma pozitivno ocjenjuje angažman igrača u tom razdoblju, što je danas naglasio na konferenciji za novinare, uoči susreta 19. kola Premijer lige protiv Mladosti iz Doboj Kaknja.

– Radili smo naporno i kvalitetno šest nedjelja, obavili smo 48 treninga i odigrali šest utakmica. Igrači su dali maksimum, a igrali su svi koje smo poveli u Antaliju. Prelazni rok je okončan uspješno za nas, a posebno želim istači da u kadru imamo 12 igrača koji su ponikli u omladinskom pogonu Slobode od kojih je 11 ispod 21. godine – kazao je Petrović, dodavši da su novi igrači pojačali prvih 11, ali i
ojačali 18 igrača koji će početi proljetni dio prvenstva.

Rekao je da pred Slobodom stoji 16 utakmica za bodove, odnosno, 18 ako se plasira u finale Kupa BiH.

Što se igrača za sutrašnju utakmicu tiče, zbog povreda najmanje dvije sedmice ne može računati na stopere Harisa Mehmedagića i Ibrahima Škahića, dok za „pridošlice“ Ivora Weitzera i Tanzanijca Thomasa Ulimwengua, koji će ostati na Tušnju, još nisu stigli svi potrebni „papiri“.

– Oni koji nisu obavili sve pripreme s nama, među kojima i Darko Todorović, koji je bio na američkoj turneji s reprezentacijom, pojačanim radom morat će nadoknaditi propušteno. Todorović nam je jako bitan igrač – naglasio je trener Slobode.

Ekipu Mladosti respketuje i kaže da nisu slučajno u gornjem dijelu tabele i da su ozbiljan kandidat za play-off.

– Nezgodna su i čvrsta ekipa bili i lani, a pogotovo u ovoj sezoni kada je za trenera došao Edis Mulalić. Jako su dobri u defanzivi iz koje razvijaju brze kontre. Pokušat će nas iznenaditi, ali na Tušnju se ipak mi pitamo. Reducirali smo treninge da osvježimo igrače od kojih očekujem da budu agresivniji nego u pripremnim utakmicama i da osvojimo tri za nas jako bitna boda – kazao je Petrović.

Optimizam je ispoljio i kapiten Perica Ivetić, koji je nagovijestio da se poseban angažman očekuje od novih igrača i povratnika.

– Moramo na terenu dokazati da smo prava pojačanja. Za razliku od Antalije, ovdje su tereni veoma loši, ali nema opravdanja ukoliko ne dođemo do pobjede koja će nas odvesti u mirniju luku. Za nas je svaka utakmica borba za život, a tek kada se osiguramo i rasteretimo te bojazni, možemo nešto postići u Kupu BiH – smatra Ivetić.

Pozvao je sve prijatelje Slobode da ekipu podrže u narednim utakmica, apostofirajući dolazeći jubilej povodom 100. godišnjice kluba, koji se, kako je rekao, mora dočekati sa statusom premijerligaša.

Utakmica Sloboda – Mladost igra se sutra od 14.30 sati.