Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Moramo zadržati šanse za Evropu na oba fronta

slavko-petrovic

Fudbaleri Željezničara sutra na stadionu Grbavica dočekuju Nogometni klub Goražde, u prvom meču osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi dočekuju ovaj susret nakon teškog vikenda i derbija na Koševu protiv Sarajeva. Derbi je okončan remijem bez golova, a trener Željezničara Slavko Petrović nije zadovoljan drugim poluvremenom u kojem su njegovi igrači izgubili snagu i gubili duele s protivnikom.

– Zadovoljan sam jer smo ostali neporaženi, ali u drugom poluvremenu smo igrali slabo. Namjestili smo igračima Sarajeva dvije odlične šanse, bolje od onih koje su oni sami pravili. Sarajevo je igralo vjerovatno najbolju utakmicu u sezoni, a mislim da su u ovom trenutku spremnija ekipa od nas, ali to će se promijeniti – izjavio je Petrović na današnjoj konferenciji za medije.

Trener Željezničara naglašava da njegova ekipa želi zadržati šanse za Evropu u prvenstvu i Kupu BiH, zbog čega je susret protiv Goražda značajan.

– Moramo zadržati šanse za Evropu na oba fronta. Nemam sumnje da smo favoriti u mečevima protiv Goražda i pokušat ćemo ostvariti pobjede u oba susreta. Morat ću odmoriti neke igrače, a dati nekim drugim šansu, ali ne smijemo ni puno rizikovati, jer u Kupu moramo proći dalje – objasnio je Petrović.

Osvrnuo se i na spekulacije da će Željezničar dovesti Zajka Zebu.

– Ne znam odakle se pojavila ta informacija. Zeba je odličan igrač koji je imao dobru sezonu u Slobodi, gdje je postigao nevjerovatan broj golova za poziciju na kojoj igra. Sigurno je da bi takvog igrača želio imati svaki trener, ali ne znam ništa o njegovom eventualnom dolasku i u ovom trenutku to ne mogu komentarisati – naglasio je nogometni strateg.

Dodaje da je fizička sprema veliki problem Željezničara, te da je taj aspekt pripreme ekipe nešto na čemu on radi od trenutka kada je došao na Grbavicu.

– Poslije pauze će sve biti drugačije. Neki igrači ne mogu izdržati tempo, to je evidentno, ali to ćemo promijeniti. To sam već uradio dok sam bio trener Radnika, bit će oscilacija, ali na kraju niko neće biti spremniji od Željezničara – zaključio je Petrović.

Željezničar sutra u 19.00 sati na ”Grbavici” dočekuje Goražde u prvom susretu osmine finala Kupa BiH.