Petrović: Možemo žaliti za dva izgubljena boda

Minimalna pobjeda Zelje

Trener Slobode Slavko Petrović izjavio je nakon jučerašnjeg remija s Borcem (1:1) da je njegova ekipa prokockala tri boda, te da su Banjalučani na sve moguće načine pokušavali da njegovim igračima „podmetne nogu“.

U tome su u dobroj mjeri uspjeli igrajući čvrsto i disciplinirano.

– Možemo žaliti za dva izgubljena boda. U drugom poluvremenu igrali smo puno agresivnije i ofanzivnije, vodili smo igru i stvarali šanse. Mi nismo, a Borac jeste imao sreće. Dva puta se lopta odbila s gol-crte, pogodili smo stativu, jednom je njihov golman odlično intervenirao. I konačno, vodili smo 1:0 što je trebalo da krunišemo sa tri boda, ali nismo uspjeli – ocjenjuje Petrović u razgovoru za Fenu.

Izjednačujući gol Petra Kunića u 85. minuti bio je, smatra trener Slobode, veoma lijep, pravi euro-gol, ali i posljedica nepažnje odbrane njegovog tima.

– Nijedan naš stoper nije izašao na Kunića, a osim toga, imali smo tri igrača iza njega i mogli su da spriječe šut. Međutim, reakcija je bila loša i kažnjeni smo – navodi trener Slobode.

Zbog šestog žutog kartona protiv Sarajeva neće igrati Darko Todorović, ali se u ekipu vraća kapiten Perica Ivetić, koji je pauzirao iz istog razloga.

Nove igrače Ivora Weitzera i Thomasa Ulimwengua priželjkuje što prije u ekipi, ali ne zna kada će dobiti dokumente i dozvolu za debitantski nastup za njegovu ekipu.

– Nadam se da će uskoro dobiti pravo nastupa kako bi nam pomogli u nastavku prvenstva. U srijedu gostujemo kod Sarajeva, ekipe koja je u prvom dijelu prvenstva igrala najljepši nogomet, ali su zatim upali u malu krizu. Kao i nama, ni njima ovi tereni ne igu na ruku- kaže Petrović.

Gledao je Musemićevu ekipu u Bijeljini protiv Radnika. Na lošem terenu imaju probleme, kao i Sloboda, jer se radi o ekipama koje vole da se nadigravaju.

– Favoriti su protiv nas, mi idemo na se nadmećemo. Sigurno je da nijednoj ekipi neće biti lako da nas pobijedi – smatra Petrović.

Ohrabren je što su igrači Slobode ispoljavaju veliku borbenost, mada još treba vremena da se adaptiraju na njegov koncept igre.

– U sve tri utakmice vidjelo se da na terenu igramo s velikim žarom, s dosta borbenosti i trčanja, te da smo kondiciono jako spremni. Iako smo protiv Borca bili bolji i s više šansi, honorirani su oni. To je tako u nogometu, negdje budeš nagrađen, a negdje kažnjen. Tako da sam siguran da ćemo neku utakmicu možda odigrati lošije, a da ćemo osvojiti bodove – zaključio je trener Slobode, Slavko Petrović.

Tuzlaci će u Sarajevo otputovati u utorak, dok se utakmica 22. kola Premijer lige BiH Sarajevo – Sloboda igra u srijedu od 15 sati.