Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Zrinjskog

Petrović: Nema čovjeka koji nema respekta prema Osimu, dao mi je najveći kompliment

zeljko petrovic zrinjski
Foto: Screenshot/ N1

Petrović je preuzeo Zrinjski kao trener nakon Krunoslava Rendulića, koji je odveo klub do historijskog plasmana u grupnu fazu Lige konferencija

Novi trener Zrinjskog, Željko Petrović, u emisiji “Novi dan” na kanalu N1 prisjetio se legendarnog Ivice Osima.

Petrović je bio reprezentativac Jugoslavije u periodu od 1990. do 1998. godine i ostvario je 18 nastupa. Pod vođstvom Ivice Osima, Petrović je odigrao svoj debitantski nastup za reprezentaciju.

“Nije on cijenjen samo ovdje, nego svugdje. Osim je cijenjen još više u Japanu, u Austriji, na našem području je ostavio neizbrisiv trag. Osim mi je došao u Austriju, prošlo je 30 godina od jedne neugodnosti, ja se mislim nije me valjda prepoznao… On mi odmah kaže ‘ono što se tebi uradilo i to što nisi iskoristio ni protiv mene ni protiv nas što smo ti to uradili pokazuje koliki si ti čovjek’ “, za N1 izjavio je Petrović te dodao:

“To je najveći kompliment koji mi je neko dao. To nisam nikada rekao i njegovo ime ne zaslužuje da jedan Petrović nešto kaže. Ivica je napravio za mnogo igrača velike stvari, trebali bi se udružiti i napraviti mu zlatni spomenik. Mnogi su zahvaljujući njemu napravili karijeru. Mogao je sa dvije rečenice objasniti nešto što je drugima trebalo dosta duže. Nema čovjeka koji nema respekta prema Osimu. Njegovo ime ne smije biti ukaljano i mnogi bi njegovi bližnji trebali paziti šta rade.”

Petrović je preuzeo Zrinjski kao trener nakon Krunoslava Rendulića, koji je odveo klub do historijskog plasmana u grupnu fazu Lige konferencija. Rendulić je u novembru sporazumno raskinuo ugovor s klubom.

Crnogorski stručnjak je do sada samostalno vodio Boavistu, RKC, Uravu, Al-Shab, Den Hag, Botev, Badak, Inter iz Zaprešića, Williem II, Irak, te je bio asistent u Hamburgeru, West Hamu, Anžiju iz Mahačkale, reprezentaciji Srbije za vrijeme Dicka Advocaata kao selektora, Sunderlandu i Utrechtu.