Petrović: Očekujem da ekipa pokaže pravo lice protiv Krupe

lendric petrovic zeljo

Fudbaleri Željezničara u subotu dočekuju ekipu Krupe u okviru trećeg kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica.

‘Plavi’ se nalaze na drugom mjestu s 48 bodova, a prošlo kolo su na teškom gostovanju u Mostaru kod prvoplasiranog Zrinjskog osvojili bod (0:0), dok je Krupa na domaćem terenu također remizirala s Radnikom (1:1) i nalazi se na šestom mjestu s 33 poena.

Trener Željezničara Slavko Petrović uoči susreta osvrnuo se na zgusnut raspored u sadašnjem dijelu takmičenja.

– Igra se utakmica za utakmicom, kao na filmskoj traci. Tek su se slegli utisci u odnosu na prošlu protiv Zrinjskog. Krupu smo ove sezone dva puta pobijedili. Sutra moramo pokušati osigurati pobjedu. Sve teče po planu i očekujem da pokažemo bolje lice nego protiv Zrinjskog i ako bude malo sreće da se stanje na tabeli popravi – istakao je Petrović.

Dodaje da je Krupa ekipa koja igra dobro na strani i da su tim koji ne treba potcijeniti, te da zna njihove vrline i mane.

– Vrline ćemo pokušati zaustaviti, mane iskoristiti. Što se tiče ekipe, bit će promjena. Nema Zebe, Stanića, to će biti problematično. Što tiče se ostalih, svi su na broju. Crnov je u prošloj utakmici ušao u igru i nadam se da na njega možemo računati u nastavku – zaključio je trener Željezničara.

Prvi strijelac tima Ivan Lendrić dodao je da utakmicu protiv Zrinjskog ekipa što prije treba zaboraviti, te da su fokusirani na meč protiv Krupe.

– Ovu utakmicu sada moramo dobiti i učinit ćemo sve da to ostvarimo. Svaki put kada igramo na Grbavici imamo obavezu prema navijačima i ja ih pozivan da dođu u što većem broju – rekao je Lendrić.

Utakmica se igra od 20.00 sati.