Petrović: Poraz bi nas udaljio od ulaska među prvih šest ekipa

slavko_petrovic_sloboda

Nogometaši tuzlanske Slobode danas su doputovali u Banju Luku, odsjeli su u hotelu „Palas“, a potom su otišli na planirani trening, posljednji pred sutrašnju utakmicu 10. kola sa Borcem.

Nakon tri utakmice bez poraza u Premijer ligi i Kupu BiH od dolaska trenera Slavka Petrovića na Tušanj, porastao je optimizam Tuzlaka uoči susreta sa suparnikom protiv kojeg po tradiciji loše prolaze u gostima.

– Tradicije postoje da se ruše, pa tako ni mi ne putujemo s namjerom da izgubimo. Poraslo je samopouzdanje u ekipi i ako odigramo angažovano kao protiv Željezničara, nadam se pobjedi. U suprotnom, šanse da do zimske pauze dođemo među prvih šest ekipa bit će svedene na minimum – izjavio je šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović.

Od devet bodova Sloboda je u prvenstvu šest osvojila na gostovanjima. Jedini poraz u pet susreta na strani Tuzlaci su doživjeli još u 1. kolu protiv Širokog (2:0). Remizirali su protiv Krupe (0:0), Čelika (2:2) i Mladosti (1:1), dok su pobijedili Vitez (1:0).

– Borac je trenutno u bodovnoj krizi, ali ipak imaju dovoljno sakupljenih bodova. Doveli su mnogo kvalitetnih igrača sa premijerligaškim iskustvom koji se momentalno nisu uklopili u kolektivni rad i tu je naša šansa – kazao je Petrović.

U ekipi Slobode neće biti velikih promjena u odnosu na susret sa Željezničarom. Postoji mogućnost da zaigra i branič Darko Todorović koji je pet dana pauzirao zbog povrede, ali je posljednja dva dana izdržao sve napore na treninzima.

Susret Borac – Sloboda igra se sutra od 18 sati.