Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović presretan, Jagodić razočaran potezom u sudačkoj nadoknadi

zeljo_sloboda_4

Trener Željezničara Slavko Petrović zadovoljan je nakon pobjede nad Slobodom u prvom kolu Lige za prvaka BiH.

Željezničar je na Grbavici, u svečarskoj atmosferi povodom otvaranja istočne tribine, pobijedio Slobodu sa 4:2, uz hat-trick Ivana Lendrića.

Petrović ističe da je grad Sarajevu doživio veličanstvenu predstavu – otvaranje istočne tribine i šest “predivnih” golova.

– Svojom ekipom nisam bio zadovoljan u prvom dijelu utakmice, bili smo nervozni ali kasnije smo postali mirniji. Pokušali smo maksimalno ofanzivno igrati. Nisam bio zadovoljan ni kod rezultata 2:0, kada je Kerla napravio kardinalnu grešku i vratio Slobodu u utakmicu. Ispostavilo se tačnim da je Sloboda najteži protivnik koji nam je došao nakon pauze i vidi se da nisu slučajno pobijedili našeg rivala Sarajevo sa 3:0 – kazao je Petrović.

Njegov kolega na klupi Slobode Vlado Jagodić čestitao je Željezničaru na pobjedi, ali i na otvaranju istočne tribine i lijepog ambijenta na stadionu.

“Da smo bili malo bolji u prvom poluvremenu, mi bi večeras pobijelili ovakav Željezničar. Ja sam trenutno bez teksta i neću ništa reći jer bih mogao nešto pogrešno kazati. Ja ću večeras samo čestitati ovoj publici, jer ona je večeras došla da vidi spektakl i to je i vidjela”, kazao je Jagodić nakon utakmice, pojasnivši potom ipak malo detaljnije svoje mišljenje:

– Ja sa Slobodom pokušavam ući u Ligu za prvaka kao težak protivnik, Sarajevo se opeklo prije dvije sedmice, a Željo danas nije. Žao mi je što se desilo, taj četvrti gol Željezničara, jedan fair play koji je trebao da se ispoštuje, a nije ispoštovan. Moj igrač je ležao, razbijen. Onda je došao taj pogodak, ali to je stvar onih koji su dozvolili takve stvari – izjavio je Jagodić.


FK Željezničar – FK Sloboda 4:2 [Golovi] (1.4… by clipsbh