Petrović: Sve osim pobjede je veliko razočarenje

slavko petrovic333

Na stadionu Tušanj  održana je konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom 17. kola BHT Premijer lige BiH na kojoj su se obratili Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla i Vladimir Grahovac, fudbaler Slobode.

Stručni štab FK Sloboda Tuzla pokušao je kroz mikrociklus pripema odmoriti ekipu nakon gustog rasporeda protekih dana, kako bi spremno dočekali utakmicu protiv Čelika.

-Mi smo pokušali odmoriti ekipu, jer za 10 dana odigrati četiri utakmice nije mala stvar. Igrači su jučer imali slobodan dan i nadam se da su se uspjeli odmoriti. Očekujem da ćemo u utakmici protiv Čelika ući sa velikim požrtvovanjem jer je ovo jako bitna utakmica za nas. Mi bi pobjedom protiv Čelika napravili jedan ogroman korak ka našem osnovnom cilju, a to je da sakupimo dovoljno bodova prema ekipama koje se bore za opstanak, tako da bi sve osim pobjede za mene bilo veliko razočaranje, kazao je Petrović.

Novinarima se obratio fudbaler Slobode, Vladimir Grahovac koji je istakao da je atmosfera u ekipi odlična.

-Nakon prolaza u polufinale Kupa BiH mogu reći da je atmosfera u ekipi odlična, a narednu utakmicu igramo protiv Čelika koji u proteklom periodu prolazi kroz određenu krizu, tako da mi možemo preuzeti ulogu favorita. Međutim, mi ne smijemo podcijeniti Čelik jer u fudbalu je sve moguće, a posebno u ovoj fazi takmičenja kada tereni nisu adekvatni za igru, ali ako pružimo maksimalan angažman, sigurno da možemo očekivati pobjedu, rekao je novinarima Vladimir Grahovac.

Kada je u pitanju igrači kadar, Slavko Petrović može računati na većinu fudbalera osim Omerovića i Hodžića koji su zadobili povredu na treningu te Ziljkića koji se žali na bol.

-Imamo povrijeđenih igrača. Mladi Omerović je danas napustio trening, ali tek ćemo vidjeti nakon pregleda o kakvoj povredi se radi. Mali Hodžić je na zadnjem treningu skoro pregrizao jezik tako da je bio na šivenju, a tu je i Ziljkić koji je osjetio bol u butini, tako da su to igrači koji vjerovatno neće konkurisati za utakmicu protiv Čelika.

Podsjećamo, utakmica 17. kola BHT Premijer lige BiH između FK Sloboda Tuzla i NK Čelik Zenica igra se u ponedjeljak na stadionu Tušanj sa početkom u 13 sati uz direktan TV prijenos putem Moja TV.