Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Utakmica s Vitezom ključna u prvom dijelu sezone

todorovic petrovic

Utakmica s Vitezom ključna je za Slobodu u prvom dijelu sezone. Moramo ući u meč veoma čvrsto, pa i ako primimo gol, bitno je nastaviti pritisak da dođemo do tri boda, izjavio je trener Slobode Slavko Petrović na današnjoj konferenciji za novinare, uoči susreta 15. kola Premijer lige BiH.

Rekao je da se u pauzi prvenstva dobro radilo. Odigrana je prijateljska utakmica s Cibalijom na kojoj su Tuzlaci nastupili bez velikog broja povrijeđenih i odsutnih igrača, ali su ostali pokazali kvalitet tako da se na njih može računati.

– Ekipa Viteza se ne smije potcijeniti. Oni su šest utakmica izgubili s jednim golom razlike. Bilo je i nekih iznenađujućih rezultata kao protiv Širokog, Zrinjskog i Sarajeva. Preuzimamo ulogu favorita, ali moramo odigrati snažno svih 90 minuta kako bismo pobijedili i krenuli ka spašavanju sezone – kazao je Petrović podsjetivši da Slobodi predstoje dvije utakmice sa Slogom iz Simin Hana u četvrtfinalu Kupa BiH.

Tuzlanski premijerligaš uglavnom će nastupiti u sastavu koji je igrao protiv Krupe. Petrović je rekao da će biti izmjena, jer su na njegovu sreću ranije povrijeđeni igrači ušli u trenažni proces.

– Među njima su i Ordagić i Mehmedagić koji se strahovito brzo vratio, a jedino ne mogu računati na Salkića. No, pitanje je koliko ko od njih može pružiti poslije 2-3 sedmice pauze i da li ih smijemo odmah opteretiti – naglasio je trener Slobode.

Brine ga loš teren, mada je ekipa trenirala na pomoćnom igralištu Tušnja s plastičnom podlogom, da bi sačuvali glavni za subotnju utakmicu.

Vitez je inače jedina ekipa koju je Sloboda pobijedila u gostima u ovoj sezoni, a tada je strijelac bio Almedin Zilkić.

Mladi reprezentativac Darko Todorović rekao je da su igrači svjesni važnosti utakmice.

– Već je šef rekao šta nam donosi pobjeda i mi ćemo se truditi da pružimo maksimum kako bismo osvojili tri boda, bez obzira na to što se očekuje da će teren biti težak – kaže Todorović.

Utakmica Sloboda – Vitez igra se sutra od 13 sati.