Pilav: NSBiH poseban akcenat stavit će na rad posmatrača suđenja

elmir pilav
Elmir Pilav

Elmir Pilav, direktor Sektora za takmičenje i upravljanje događajima Nogometnog saveza BiH (N/FS BiH) istakao je kako su predstojeći seminari za službena lica veoma važni pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

„Pored kvaliteta i ozbiljnosti kod obavljanja povjerene dužnosti, N/FS BiH od službenih lica zahtjeva i očekuje maksimalan nivo integriteta i zaštite regularnosti prvenstva u svim takmičenjima koja su pod okriljem Saveza. Ovo je jedan veoma bitan segment rada službenih lica. U proteklih nekoliko sezona, službena lica su, i pored povremenih grešaka koje su sastavni dio svakog posla, najvećim dijelom opravdala ukazano povjerenje, te smo uvjereni da će tako biti i u budućnosti“, istakao je Pilav za službenu internet stranicu N/FS BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prije početka proljetnog dijela takmičenja N/FS BiH organizuje nekoliko seminara za službena lica u januaru i februaru.

„Kao i pred početak svake sezone, odnosno polusezone, Sektor za takmičenje i upravljanje događajima, u saradnji sa nadležnim komitetima, organizuje seminare za službena lica N/FS BiH, klubove, te registracione i entitetske saveze. Kada je riječ o službenim licima N/FS BiH (sudije, asistenti sudije, posmatrači suđenja, delegati), vrši se analiza učinka iz prethodne polusezone, sa posebnim akcentom na ispravljanje grešaka, te se službenim licima prezentuju eventualne izmjene u regulativi N/FS BiH, UEFA-e i FIFA-e. Također, zajednički se obavlja analiza različitih situacija na utakmicama, pomoću materijala koji redovno dobijamo od UEFA-e. Poseban akcenat će ovoga puta biti na radu i edukaciji sa posmatračima suđenja, a sve u cilju ujednačavanja kriterija kod ocjenjivanja sudija”, rekao je Pilav.