Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pique napušta špansku reprezentaciju nakon Rusije

gerard-pique-15

Defanzivac Barcelone Gerard Pique (29) najavio je napuštanje španske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2018. koje će se održati u Rusiji.

Pique, koji nije imao zavidan odnos sa navijačima, nakon sinoćnje utakmice protiv Albanije odlučio je napustiti reprezentaciju.

On je nakon utakmice novinarima kazao kako mu je dosta polemika vezanih za reprezentaciju i da nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji više neće oblačiti dres reprezentacije.

“Iako se cijeli predam reprezentaciji, posljednjih godina nisam bio dobro prihvaćen. Pojedinci misle da je bolje da me nema u reprezentaciji. Julenov novi projekat me oduševljava. Dat će nam mnogo toga. Zbog toga ću nastaviti do Svjetskog prvenstva. Zajedno smo počeli i zajedno ćemo završiti”, poručio je Pique.

Pique je sinoć na teren izašao s izrezanim dresom, a neki španski mediji su naveli kako je “to uradio da ne bi pokazao boje španske zastave”. Fotografije s utakmice protiv Albanije pokazuju odrezan donji dio rukava na kojima su boje španjolske zastave.