Pires: Vieira je potpuno spreman da vodi Arsenal

Patrick-Vieira1

Od kako je Arsene Wenger objavio da nakon 22 godine na kraju ove sezone napušta menadžersku poziciju u Arsenalu ostrvski, ali i svjetski mediji bave se time ko će ga naslijediti. Robert Pires, nekadašnji fudbaler Arsenala, nema dileme oko toga ko bi mogao zamijeniti legendarnog trenera. Prema njegovom mišljenju to je njegov bivši klupski i reprezentativni saigrač Patrick Vieira, trenutno trener New York Cityja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Među kandidatima da sjednu na klupu Arsenala nalaze se Luis Enrique, Massimiliano Allegri i Carlo Ancelotti, ali u igri su i Mikel Arteta i Vieira, obojica nekadašnji igrači “topnika”.

“Da, Arsenal i Vieira. To bi trebalo biti dobro, jako dobro. Reći ću još jednom Patrick Vieira je sto posto spreman za Arsenal. Mislim da je Vieira spreman. Dobro je radio s New York Cityjem tri sezone i ima puni kapacitet da bude menadžer Arsenala”, kazao je Pires.

Vieira je dres Arsenala nosio devet sezona od 1996. do 2005. godine. S londonskim klubom osvojio je po tri naslova šampiona Engleske, FA kupa i Superkupa. Osim za Arsenal igrao je za Cannes, Milan, Juventus, Inter i Manchester City. U dresu reprezentacije Francuske nastupio je 107 puta i postigao šest golova, te osvojio naslov svjetskog šampiona 1998. i evropskog 2000. godine. Trenerskim poslom se počeo baviti 2013. godine u rezervnom timu Manchester Cityja, a od 2016. je prvi trener New York Cityja.