kvalifikacije za ligu evrope

Pirić sjajan na golu Maribora, grupna faza nije daleko

piric

Kenan Pirić stajao je na golu Maribora u remiju protiv Ludogoretsa (0:0), dok je Jasmin Mešanović ušao u igru u 80. minutu susreta

Prvih sedam utakmica play offa za plasman u Ligu Evrope završeno je, a igrali su i klubovi koji su eliminisali naše protivnike u prethodnoj rundi.

BATE Borisov je nakon eliminacije Sarajeva teško stradao na gostovanju u Kazahstanu kod Astane. Bjelorusi su u prvom meču poraženi s 0:3.

Malmo, koji je izbacio Zrinjskog, večeras je stigao na prag grupne faze. Šveđani su pred svojim navijačima isprašili izraelskog predstavnika Bnei Yehudu s 3:0.

Bh. internacionalci Semir Kerla i Mihret Topčagić igrali su u remiju njihove Suduve i Ferencvaroša (0:0). Eldar Čivić zbog crvenog kartona nije bio u kombinaciji za utakmicu.

Kenan Pirić stajao je na golu Maribora u remiju protiv Ludogoretsa (0:0), dok je Jasmin Mešanović ušao u igru u 80. minutu susreta. Naš golman bio je odličan večeras, a u slovenskim medijima proglašen je junakom utakmice.

Njegova ekipa od 57. minute igrala je s igračem manje, a od sedam udaraca u okvir gola koliko su uputili domaći, nijedna lopta nije završila u Pirićevoj mreži. Ludogorets je pogodio i prečku, a poništen im je po svemu sudeći regularan gol. Maribor nije uspio za 90 minuta uputiti niti jedan udarac u okvir gola. Ipak, u revanšu pred svojom publikom, zahvaljujući ponajviše Piriću, imaju odličnu priliku plasirati se u grupnu fazu takmičenja.

Bivši bh. reprezentativac Ognjen Vranješ igrao je svih 90 minuta u teškom porazu svog AEK-a protiv Trabzona (1:3).

U preostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Ararat (Arm) – Dudelange (Lux) 2:1, Suduva ( Lit) – Ferencvaros (Mađ) 0:0, Feyenoord (Hol) – Beer Sheva (Izr) 3:0, Ludogorets (Bug) – Maribor (Slo) 0:0, FC Kopenhagen (Dan) – Riga (Lat) 3:1, AEK (Grč) – Tarbzonspor (Tur) 1:3, Legia (Polj) – Rangers (Ško) 0:0.