Fudbal

trener juventusa

Pirlo: Neću dati ostavku, ostat ću ovdje dok god to mogu

10/05/2021

"Došao sam ovdje s velikim entuzijazmom uprkos brojnim poteškoćama. Na raspolaganju sam klubu. Imamo još tri utakmice i ostat ću ovdje dok god to mogu"

Juventus je izgubio 3:0 od Milana u Torinu u 35. kolu Serie A i pao na peto mjesto. Liga prvaka sve je dalje za bivšeg italijanskog prvaka, a otkaz Andrei Pirlu je pitanje vremena.

Pirlo je nakon nove loše predstave odbacio svoj odlazak.

“Ekipa je dobro izgledala tokom sedmice, Imali smo pravi pristup i bili smo koncentrirani. Bili smo sigurni da ćemo odigrati sjajnu utakmicu. Neću dati ostavku. Došao sam ovdje s velikim entuzijazmom uprkos brojnim poteškoćama. Na raspolaganju sam klubu. Imamo još tri utakmice i ostat ću ovdje dok god to mogu”, rekao je trener Juventusa pa dodao:

“Ako nešto nije dobro, preuzimam potpunu odgovornost. Ova ekipa ima odlične igrače i očigledno nešto nije dobro. Imao sam drugačiji projekt u mislima i vjerovao sam da ću imati nešto drugačiju ekipu. Radio sam na nekim konceptima, ali sam morao napraviti određene promjene kako bih se prilagodio njihovim karakteristikama.”

Juventus do kraja Serie A igra protiv Sassuola, Intera i Bologne, a igrat će i u finalu domaćeg kupa protiv Atalante.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.