Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kratak komentar

Pitali Mbappea za provokacije argentinskog golmana, odgovorio je gospodski

mbappe-psg

Podsjetimo, Martinez je tokom slavlja naslova Svjetskog prvaka u Argentini nosio lutku s Mbappeovim licem te se na taj način narugao francuskom nogometašu

PSG je jučer na vrlo težak način, jedanaestercem u 96. minuti, pred svojim navijačima svladao Strasbourg 2:1 u utakmici 16. kola francuske Ligue 1. U prvih sat vremena igre u centru pažnje je bio Brazilac Marquinhos, koji je u 14. minuti zabio gol za 1:0 PSG-a, ali je u 51. minuti pogodio vlastitu mrežu za 1:1, čime se pretposljednja ekipa na tabeli vratila u igru za veliko iznenađenje.

PSG je upao u dodatne probleme kada je Neymar na brzinu, u 61. i 62. minuti, dobio dva žuta kartona i zaradio isključenje. Unatoč igraču manje PSG je bio bolji, ali je jalovo napadao. No do pobjede je ipak stigao u sudijskoj nadoknadi. Mbappe je iznudio jedanaesterac, a kasnije, u 96. minuti, sam ga je izveo za pobjedu 2:1 svoje ekipe.

Upravo je Mbappe bio igrač PSG-a koji je nakon utakmice najviše pričao s medijima, a posebno se francuski superstar osvrnuo na Emiliana Martineza, golmana Argentine. Podsjetimo, Martinez je tokom slavlja naslova Svjetskog prvaka u Argentini nosio lutku s Mbappeovim licem te se na taj način narugao francuskom nogometašu.

“Proslave nisu moj problem. Ne trošim svoju energiju na trivijalne stvari. Najvažnije mi je da dajem najbolje od sebe za svoj klub”, kratko je poručio Mbappe.