Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

real madrid

Pitali su Courtoisa koga bi “Kraljevi” trebali dovesti, Hazarda ili Neymara

hazard-and-courtois

Logično, jer je s Hazardom bio saigrač u Chelseaju četiri godina, a uz to igraju zajedno i za reprezentaciju Belgije

Thibaut Courtois, golman Real Madrida, izabrao je Edena Hazarda, bivšeg sairgača iz Chelseaja, ispred Neymara kao potencijalno veliko pojačanje “kraljevskog kluba”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Upravo se Hazard i Neymar spominju kao potencijalna pojačanja Reala, nakon što su u ovoj sezoni shvatili koliko im je mnogo doprinosio Cristiano Ronaldo, koji je otišao u Juventus.

Courtois vjeruje da bi Hazard bio bolje rješenje od Neymara.

Logično, jer je s Hazardom bio saigrač u Chelseaju četiri godina, a uz to igraju zajedno i za reprezentaciju Belgije.

“Ja bih, naravno, izabrao Edena. Stvarno mi se sviđa, ali izbor je na rukovodstvu kluba. Ne znam šta će se dogoditi. To nije pitanje za mene, već za predsjednika i Upravu. Tim nam je sada takav kakav je. Karim Benzema je u dobroj formi, postigao je 17 golova. Gareth Bale je dobro krenuo, ali je poslije imao problema s povredama. Vidi se u utakmicama da imamo kvalitet, ali ponekad jednostavno ne možemo da postignemo gol”, rekao je Courtois u intervjuu za belgijske medije.

Courtois je karijeru počeo u Genku, da bi 2011. godine prešao u Chelsea, koji ga je odmah poslao na posudbu u Atletico Madrid.

Nakon tri sjajne sezone u Atletico vratio se u London, a prošlog ljeta je u transferu vrijednom 35 miliona eura prešao u Real. Ove sezone 26-godišnji golman stajao je na golu Reala u 24 utakmice. Za reprezentaciju Belgije nastupio je 70 puta.