Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pivo zamijenio zastavicom: Navijač usred utakmice postao sudija (VIDEO)

sudija navijac

Jedna sasvim obična utakmica belgijskog kupa priredila je nešto neviđeno do sada na toj razini. Genk je nakon 1:1 u regularnom dijelu slavio preko penala 5:4 kod Mechelena i plasirao se u četvrtfinale takmičenja.

Nakon povrede glavnog suca Christofa Diericka zamijenio ga je četvrti sudac Nicolas Laforge. Ali, ubrzo se povrijedio i linijski sudaija Tom Dens, pa je spiker putem mikrofona na stadionu upitao ima li netko od gledatelja iskustva sa suđenjem.

Javio se 45-godišnji Luc Bosmans, koji je situaciju uz aut-liniju pratio u produžecima i jako dobro odradio posao koji se od njega tražio. Malo je reći kako je njegova pojava u sudačkom dresu izazvala oduševljenje na tribinama, a junak cijele priče nije krio radost, unatoč porazu i eliminaciji svog kluba, piše Index.

“Ovo je bio drugi najbolji trenutak u mom životu. Gledao sam ovaj klub kroz njegove brojne uspone i padove. Nažalost, danas to nije bilo moguće, ali bio sam u mogućnosti gledati ekipu s najbolje moguće pozicije na terenu”, poručio je kroz smijeh Bosmans.

Ko zna, možda nakon dobro odrađenog posla dobije i poziv da se, na ovaj ili drugi način, vrati suđenju.