Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjaca konačno u Juventusu, Dinamu 25 miliona eura

pjaca juvve

Marko Pjaca novi je igrač Juventusa! Kako prenosi SkySports, jedan od ponajboljih mladih nogometaša Evrope, Dinamov Marko Pjaca potpisao je s italijanskim prvakom, a Dinamu bi od tog transfera trebalo pripasti oko 25 milijuna eura.

Italijanski mediji tvrde da će Pjaca danas stići u Torino na liječničke preglede, potpisati petogodišnji ugovor s Juventusom i postati njegovo četvrto veliko pojačanje nakon Miralema Pjanića, Danija Alvesa i Mehdija Benatije.

“Neću reći da sam se zasitio HNL-­a, ali već sam odigrao puno sezona u hrvatskom prvenstvu i spreman sam, ako se mene pita, na idući korak u karijeri, ali mnogo je čimbenika u igri”, rekao je nedavno Pjaca u razgovoru za Index.

Apenini su poludjeli za reprezentativcem Hrvatske. Novinari ga ističu kao zamjenu za desno krilo Cuardada koji se nakon fiksne jednogodišnje posudbe vraća u Chelsea.

Iako može odraditi tu ulogu, kao i onu drugog napadača, Pjaca je prije svega lijevo krilo gdje će tražiti svoju minutažu, i to vjerovatno kada Juventus bude lovio rezultat u ofenzivnijoj varijanti, s krilom umjesto napadačkog beka.

Italijanski analitičari u Allegrijevih 3-5-2 Pjacu vide samo kao zamjenu za Mandžukića, uz Dybalu u vrhu napada.