Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Mundo Deportivo"

Pjanić i Džeko od ljeta ponovo u istom dresu?!

pjanic besiktas – teitter

“Jedini tim koji je kontaktirao agenta igrača kako bi izrazio svoj interes”

Kako piše katalonski “Mundo Deportivo”, milanski Nerazzurri su već kontaktirali agenta Miralema Pjanića, koji će se uskoro vratiti u Barcelonu s posudbe u Bešiktašu, ali nije dio Xavijevih planova.

Inter je na tragu Pjanića, piše Mundo Deportivo, dodajući da će se “32-godišnji bh. veznjak, kojemu ugovor s Barcelonom ističe 2024., vratiti u Kamp Nou s posudbe u turskom Bešiktašu, ali da nije dio planova Barcinog trenera Xavija”.

Zato će, piše isti izvor, na upravi Blaugrane biti da pronađe novu destinaciju za bivšeg veznjaka Juventusa koji je “prošlog ljeta bio blizu povratka u Juventus i uskoro bi se mogao vratiti u Italiju”, ali ne u Torino nego u Milano.

Prema “Mundo Deportivo”, Inter je za sada “jedini tim koji je kontaktirao agenta igrača kako bi izrazio svoj interes”, a njegov bi dolazak podržao izvršni direktor Beppe Marotta koji Pjanića poznaje još iz vremena dok je igrao u Juventusu.

Kako bi napravio mjesta za Pjanića, piše katalonski list, “Inter će pustiti 35-godišnjeg Vidala, odustajući od mogućnosti da Čileancu produži ugovor još na godinu dana, a koji ističe u junu”.

VEZANI TEKST Arturo Vidal želi u Flamengo

U tom trenutku – zaključuje španski list – ako se Barcelona i Nerazzurri dogovore, njegovo mjesto bi mogao zauzeti Bosanac. Podsjećamo, dres Intera već nosi Edin Džeko, s kojim je Pjanić dijelio svlačionicu u Romi, a još uvijek je dijele u reprezentaciji BiH.