Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić i Džeko su među najplaćenijima na Čizmi

pjanic dzeko

Ugledni italijanski list Gazzetta dello Sport objavio je danas listu najplaženijih fudbalera u Seriji A. Istakli su se Bonucci iz Milana i Higuain iz Juventusa sa platama od po 7,5 miliona eura, a iza njih su ostali Paulo Dybala, Douglas Costa i Gianluigi Donnarumma. Također i na timskom planu Juventus drži primat jer za plate fudbalera godišnje izdvajaju čak 164 miliona eura. Iza njih je Milan koji izdvaja 117 miliona, a potom slijede Roma, Inter i Napoli.

Edin Džeko je još uvijek najplaćeniji fudbaler Rome, a njegova godišnja primanja iznose 4,5 miliona eura. Kada je u pitanju Miralem Pjanić, on dijeli četvrto mjesto po plati u Juventusu. Ispred njega su Higuain, Dybala i Douglas Costa, a isto kao i Pjanić (4,5 miliona eura) prima i golman Gianluigi Buffon.

Najplaćeniji igrač Intera je naravno Mauro Icardi. On godišnje prima 4,5 miliona eura, a iza njega su MIranda i Perišić sa zaradama od po tri miliona. Kod Napolija je najplaćeniji Insigne sa 3,6 miliona, a slijede Mertens i Hamšik sa po 3,5 miliona eura.