Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

la liga

Pjanić ipak na klupi protiv Getafea

pjanic_barcelona

Iako Nizozemac još ranije ovaj dvojac označio kao prekobrojne u redovima Barce, Koeman je priznao da ne bi bilo pošteno izostaviti bh. reprezentativca iz igračkog kadra koji će konkurisati za utakmicu 3. kola španske La Lige

Trener Barcelone u subotu je iznenadio navijače svog kluba, ali i ljubitelje fudbala kada su se među igračima koji će konkurisati za današnju utakmicu protiv Getafea (od 17 sati) uvrstio našeg Miralema Pjanića, kao i Samuela Umtitija.

Iako Nizozemac još ranije ovaj dvojac označio kao prekobrojne u redovima Barce, Koeman je priznao da ne bi bilo pošteno izostaviti bh. reprezentativca iz igračkog kadra koji će konkurisati za utakmicu 3. kola španske La Lige.

– Ostalo je još nekoliko dana da igrači koji žele otići riješe svoj status. Pjanić je jedan od tih igrača, ali njegov stav prema ekipi i na treninzima je vrlo dobar i zato je na spisku igrača. Smatram da bi bilo nepošteno izostaviti ga i pozvati samo 20 igrača – rekao je Koeman na jučerašnjoj press konferenciji.

Iako je dosta pozitivno govorio, za Pjanića ipak nije bilo mjesta u početnom sastavu kluba sa Nou Campa. Šansu će čekati s klupe za rezerve.