Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Pjanić je bio najbolji u pobjedi Barce, nakon meča poručio: Na ovome moramo graditi igru

pjanic

Drago mi je što sam se vratio ovdje i što sam sreo brojne prijatelje – rekao je Pjanić za Mediaset

Miralem Pjanić sinoć je po prvi put bio u startnom timu Barcelonu i to u utakmici protiv bivšeg kluba Juventusu u Ligi šampiona. Bh. fudbaler je dominirao na sredini terena, a nakon duela je naglasio da je “Barca“ potpuno zaslužila trijumf, prenosi Anadolu Agency (AA).

Barcelona je u Torinu slavila rezultatom 2:0, a strijelci su bili Ousmane Dembele na otvaranju utakmice i Lionel Messi iz penala na njenom zatvaranju.

“Sretan sam što sam se vratio ovdje i sastao se s toliko prijatelja. Bila je to složena i teška utakmica, ali zaslužili smo pobjedu protiv velikog protivnika. To nam daje samopouzdanje i moramo ovako nastaviti. Bio je to susret dvije jake ekipe, ali Barcelona je sigurno više zaslužila pobjedu od Juventusa. Igrali smo dobro u svim dijelovima terena i mogli smo postići više golova, ali zadovoljni smo i ovako“, istakao je Pjanić za italijanske medije.

“Staroj dami“ ne ide najbolje pod novim trenerom Andreom Pirlom. U posljednja tri kola Serije A odigrali su neriješeno, a sada je stigao i domaći poraz u Ligi šampiona.

“Juventusu želim sve najbolje i nadam se da će ove sezone ponovo osvojiti ‘scudetto’. Mnogo je talentovanih igrača koji će biti važni za Juventus”, zaključio je sjajni bh. reprezentativac.

Bh. reprezentativac bio je jedan od najboljih pojedinaca na utakmici i ubjedljivo je imao najviše pretrčanih kilometara od igrača obje ekipe. Pjanić je, naime, na terenu za 90 minuta pretrčao 12,32 kilometra, čak 0,72 km više od Alvara Morate koij je na drugom mjestu sa 11,60 pretrčanih kilometara.

Poslije dva odigrana kola u Grupi G Lige šampiona Barcelona je lider sa maksimalnih šest bodova. Juventus ima tri, a slijede Dynamo Kijev i Ferencvaros sa po jednim bodom.