Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić: Juve mora igrati bolje

pjanic dybala

Juventus ove sezone ne briljira kao lani, kada je osvojio duplu krunu u Italiji, a u Ligi prvaka su stigao do finala. U nekim, istina manje realnim kombinacijama Staroj dami trenutno visi plasman u osminu finala Lige prvaka, dok Juve u domaćem šampionatu zauzima čevrtu poziciju. U posljednjem kolu Serije A Juventus je poražen od Sampdorije.

– Moramo biti iskreni i priznati da Juventus treba igrati bolje. Remizirali smo sa Barcelonom, koja je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka, ali to se ne može zvati neuspjehom. Ima tu i pozitivnih stvari, jer smo uspjeli sačuvati mrežu protiv takve ekipe. Moramo unaprijediti određene stvari u igri, a znamo i koje, rekao je fudbaler Juventusa Miralem Pjanić u razgovoru za TuttoJuve.

Najavio je i da će narednih desetak dana biti pakleno za Juventus.

– Igramo protiv Crotonea, Napolija, Olympiakosa i Intera i to su veoma važne utakmice. U Italiji imamo okršaje s dva direktna rivala za titulu. Znamo da svi vole kad Juventus gubi i zato ne smijemo biti negativni, istakao je Pjanić, ponavljajući da je primarni cilj titula prvaka u Italiji.