Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić: Juventus je složio atomsku ekipu

pjanic_juventus

Miralem Pjanić jedno je od pojačanja zbog kojih Juventus od ove sezone uz dominaciju u Serie A želi napraviti veliki rezultat i u Ligi prvaka.

– Juve je složio atomsku ekipu. Već je imao odličnu momčad i prije s pet naslova zaredom, ali uz sadašnju momčad sasvim će sigurno još dugo ostati na samom vrhu. Međutim, uvijek svoju snagu treba i potvrditi na terenu. Tako da je jako važno da odmah na startu svima pošaljemo snažnu poruku”, rekao je reprezentativac BiH.

Pjanić tvrdi da mu neće smetati ukoliko bude rotiran na više pozicija u timu.

– Svako mora znati svoju ulogu. Što se mene tiče, igrao sam u prošlosti na nekoliko različitih pozicija. Kao razigravač i kao zadnji vezni. Igrat ću ono što trener želi od mene da igram. Još uvijek se to treba u potpunosti uigrati jer je nas nekolicina tek stigla u ekipu, ali ne sumnjam da će sve biti u redu.

Italijani Pjanića već dulje vrijeme uspoređuju s Andreom Pirlom.

– On je izvanredan igrač kome sam se oduvijek divio. Moj cilj je da jednog dana igram na njegovoj razini. Nije važno u ovom trenutku tko će izvoditi slobodne udarce i zabijati iz njih. Najvažnije je da ekipa pobjeđuje. Naravno da ove sezone Juventus želi i daleko u Ligi prvaka. Ići ćemo korak po korak pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.

Pjanić je otkrio i da se odlično razumije u igri s Dybalom.

– Kao da unaprijed zna što ću odigrati. Lako je igrati s takvim igračem. Međutim, svi napadači su izvanredni i treneru neće biti lako odlučiti kome dati da igra. Ja ću se truditi davati im dobre lopte, a oni će ih onda znati pospremati u mrežu, rekao je Miralem koji nije zabrinut prodajom Pogbe:

– Paul je ovdje bio jako dobar, ostavio je traga. Međutim, ponekad dođe vrijeme kada igraču treba promjena, priznao je Pjanić koji naravno zna nešto o tome budući da je na sličan način on otišao iz Rome:

– U Romi sam proveo pet predivnih godina i kad ću igrati protiv Rome u dresu Juventusa to će svakako biti posebna utakmica za mene. Međutim, ja sada igram za Juventus i napravit ću sve za pobjedu svoje ekipe. Juveu neće biti lako jer ćemo igrati protiv teškog suparnika s odličnim trenerom.