Miralem za Tuttosport

Pjanić: Messi me je više puta pitao da li se to nešto desilo

miralem pjanic – anadolija

Miralem Pjanić je govorio za italijanski Tuttosport o svom prelasku u Bešiktaš, o Leu Messiju, ali i još jednom o svom odnosu sa Ronaldom Koemanom

Miralem Pjanić je na kraju bio proteran iz Barcelone u kojoj je proveo samo godinu dana. Bosanskohercegovački reprezentaivac je prešao u Bešiktaš gdje će biti glavna zvijezda, a u Kataloniji nije mogao da ostane zbog Ronalda Koemana. Holandski stručnjak ga je zapostavio i nije ni razgovarao sa njim o ulozi u timu.

“On je imao stav koji koji niko nije mogao da razumije. Čak ni Messi, koji me je više puta pitao da li se nešto desilo”, rekao je Miralem Pjanić.

On je takođe pričao o igranju sa Messijem i Ronaldom sa kojima je dijelio svlačionicu u Barseloni i Juventusu.

“Mislim da sam sretnik zbog toga. Igrao sam sa dva fantastična igrača i to je vrijedno trofeja. Drugačiji su Leo i Ronaldo, ali i veoma slični. Žive za nadmetanje i pobjedu, čak i na treningu. Cristiano brine o svakom detalju, ali ne mislim da Messi nije radnik. Leo ima jedinstven dar, sve radi sa nevjerovatnom jednostavnošću”, kazao je Pjanić.

On je dodao i da je moglo da se desi da završi u Juventusu i da bi volio da opet radi sa Allegrijem ali je svoj nedolazak opravdao riječima kako na tržištu nije lako.