italijanski mediji

Pjanić meta rasističkog vrijeđanja navijača Brescie

pjanic-2

“Sport Mediaset” izvijestio je da su povici Brescinih ultrasa “zingaro” (cigan) bili upućeni Pjaniću

Grupa navijača Brescie sinoć je rasno vrijeđala Miralema Pjanića, veznog fudbalera Juventusa i reprezentacije BiH, javili su italijanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Sport Mediaset” izvijestio je da su povici Brescinih ultrasa “zingaro” (cigan) bili upućeni Pjaniću. No, bh. reprezentativac se posljednji smijao, jer je postigao gol za preokret Juvea i pobjedu rezultatom 2:1 na vrućem gostovanju.

“S te pozicije ne brineš gdje će lopta završiti, nego samo koga ćeš prvog do sebe zagrliti”, napisao je Pjanić na Instagramu, uz galeriju fotografija sa susreta u Bresci.

U prošlosti Siniša Mihajlović, trener Bologne, žalio se zbog sličnog vrijeđanja s tribina, napominju italijanski mediji.

Ovo je već četvrti rasistički incident koji se dogodio ove sezone u Seriji A, nakon što su meta uvreda bili Romelu Lukaku (Inter), Franck Kessie (Milan) i Dalbert (Fiorentina).

Čak je i Gianni Infantino, predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA), nedavno pozvao Seriju A da ne čini dovoljno kako bi iskorijenila rasizam s italijanskih stadiona.