Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić mladim talentima: Morate puno raditi i vjerovati da niko nije bolji od vas

pjanic (4)
Foto: I. Kralj

Fudbaler Juventusa Miralem Pjanić danas je iskoristio okupljanje reprezentacije BiH te je posjetio “Juventus Akademiju” na Ilidži gdje se družio s mladim polaznicima koji su mu tom prilikom uručili i tortu.

“I ja sam isto tako, kao i vi, trenirao i uvijek sam sanjao da budem fudbaler i da budem u najvećim klubovima i uvijek sam puno radio i slušao trenere. To je dug put, ali sve je moguće. Morate vjerovati u sebe. Ako volite fudbal, morate vjerovati da to možete uspjeti i da niko nije bolji od vas, da sve zavisi od vas i od treninga. Ako tako budete radili, imate dobre šanse da igrate na najvećim stadionima i u najvećim klubovima svijeta. U životu je sve moguće, morate samo u to vjerovati”, rekao je Pjanić polaznicima.

Istakao je kako “Juventus Akademija” mladim talentima pruža priliku da se dokažu i da možda jednog dana zaigraju i u Italiji.

“Lijepo je biti sa djecom koja igraju nogomet. Meni je drago igrati u Juventusu i ova Akademija sigurno daje mogućnost toj djeci da se dokažu, pošto imaju sigurno dobre trenere. Imat će mogućnost ako imaju veliki kvalitet i da se dokažu u Juventusu u Italiji. Ovo je lijepa priča i pozitivna za svu djecu”, kazao je Pjanić.

Dotakao se i predstojeće utakmice protiv Gibraltara, naglasivši da BiH mora ostvariti pobjedu.

“Favoriti smo, igramo kod kuće i moramo pobijediti. Neće biti lako, jer se u nogometu nikad ne zna. Moramo ozbiljno shvatiti Gibraltar i ne bismo trebali imati većih problema. Moramo riješiti utakmicu što ranije i već nakon poluvremena voditi sa dva, tri gola razlike. Moramo odigrati pametno i završiti susret bez kartona i spremiti se dobro za meč sa Grčkom koji je mnogo važan”, rekao je Pjanić.

Na kraju je istakao kako je dolazak novih igrača u reprezentaciju pozitivan događaj za cijeli tim.

“To je i njima velika mogućnost i za njih da se uklope u ekipu. Selektor je sigurno odabrao najbolja 22 igrača koji su u najboljoj formi i svi su tu zasluženo. Svi su bitni za buduće rezultate naše reprezentacije”, kazao je Pjanić.

Mladi polaznici i njihove porodice su tokom današnjeg druženja iskoristili priliku te se fotografisali s fudbalerom Juventusa.