Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

la liga

Pjanić na roštilju kod Messija, pokrenuta istraga

pjanic2

Druženju su prisustvovale najveće zvijezde kluba, a među njima i Miralem Pjanić

U španskoj La Ligi ostala su još četiri kola, a prvenstvo je izuzetno dramatično, jer su u igri za naslov tri kluba. Za konačan uspjeh nije važna samo forma na terenu nego i dobra atmosfera u svlačionici, a svjestan toga je i Lionel Messi

U ponedjeljak se Sevilla poskliznula na domaćem terenu protiv Athletic Bilbaa (0:1) te je tako otpala iz utrke za titulom, a na pobjedničkom putu ostali su još Atletico Madrid (76), Real Madrid (74) i Barcelona (74).

U subotu na Camp Nou se igra možda odlučujuća utakmica prvenstva, Barcelona će ugostiti Atletico. Katalonci su prije par dana ostvarili važan trijumf na Mestalli kod Valencije (3:2) i puni samopouzdanja vjeruju da mogu do kraja takmičenja upisati sve pobjede.

Prije početka sezone u Barceloni je bila loša situacija koju je pogoršala i neizvjesnost oko ostanka Lionela Messija te rano ispadanje iz Lige prvaka. No katalonski velikan se izvukao i svoju priliku za spas sezone vidi u prvenstvu.

Ekipa je pronašla zajedništvo, a Lionel Messi je u ponedjeljak u svojoj vili napravio roštilj za suigrače i njihove partnerice na kojem se prema saznanjima španskih medija skandiralo ‘Šampioni, šampioni!’

Druženju su prisustvovale najveće zvijezde kluba, a među njima i Miralem Pjanić.

Zbog ovoga vodstvo La lige pokrenulo istragu i da bi Messi i društvo mogli biti kažnjeni ukoliko se dokaže kršenje epidemioloških pravila.

S druge strane Barca je stala iza svoji igrača u čijem saopćenju stoji.

– Naši nogometaši provode puno vremena zajedno svaki dan i to uglavnom na maloj distanci. Tako čine svojevrsno kućanstvo. Ista je stvar s njihovim suprugama koje su s njima svaki dan. Poštivala su se epidemiološka pravila – bio je navodno odgovor kluba.