Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvi direktni

Pjanić nikad u karijeri nije ovako kažnjen, hoće li UEFA imati razumjevanja?

pjanke (1)

Hoće li selektor Robert Prosinečki na njega moći računati u Torinu zavisi od nadležnih komisija u UEFA-i

Miralem Pjanić (28) u 86. utakmici u dresu BiH dobio je prvi crveni. Pjaniću je utorak navečer u remiju BiH i Grčke (2:2) u 65. minuti holandski sudac Danny Makkelie dodijelio direktan crveni karton. Pjanić je nakon utakmice tvrdio kako je išao na loptu, no sudija je procijenio kako je otvorenim đonom išao na nogu grčkog igrača Zece.

Pjanić je prije crvenog kartona protiv Grčke u 12 godina profi karijere dobio još samo četiri crvena kartona.

Tri puta je isključen u dresu Rome, te jednom u Juventusu.

Prvi crveni karton u karijeri dobio je 6. januara 2013. godine u susretu Rome i Napolija (napustio igru u 74. minuti zbog dva žuta kartona), zatim 8. decembra 2013. godine kada je Roma igrala sa Fiorentinom (dobio drugi žuti karton u 83. minuti), a treći put 31. oktobra 2015. u meču Rome i Intera (isključen u 73. minuti također zbog dva žuta kartona).

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.

U Juventusu Miralem je prije nešto više od dvadesetak dana (3. marta 2019. godine) u derbiju sa Napolijem postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca, ali je u 47. minuti zaradio drugi žuti karton i napustio teren.

Pjaniću je dakle protiv Grka bio prvi direktni crveni karton u karijeri. Zbog njega sigurno neće igrati protiv Finske u trećem kolu, dok postoji mogućnost da propusti i meč protiv Italije.

Hoće li selektor Robert Prosinečki na njega moći računati u Torinu zavisi od nadležnih komisija u UEFA-i.

Sudeći prema snimkama, Pjanić jeste išao đonom, ali je udario prvo loptu pa tek onda zakačio protivnika.