Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostaje u Juventusu?

Pjanić novinarima u Italiji otkrio gdje će igrati sljedeće sezone

pjanic

Pjanić je stigao u Juventus u ljeto 2016. godine iz Rome, a od tada je upisao 135 nastupa, zabio 19 golova i tome dodao 36 asistencija

Miralem Pjanić bio je jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Roberta Prosinečkog na gostovanju u Italiji, ali nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat. Bosna i Hercegovina je vodila 1:0, ali Italijani su uspjeli preokrenuti i na kraju stići do tri boda.

Utakmica se igrala na stadionu Juventusa, kluba u kojem Pjanić igra jako dobro zadnje tri sezone. Ipak, posljednjih sedmica se priča o njegovom odlasku iz Stare dame, spominje se interes Reala, a Pjanić je nakon jučerašnjeg poraza dao odgovor o tome gdje će nastaviti svoju karijeru.

“Vrlo sam miran. Imam četiri godine ugovora i Juventus i ja se volimo. Klub je ozbiljan, još uvijek mogu dati dosta toga. Ovdje me vole, imam ugovor, u dobrim sam odnosima s navijačima i klubom koji je velik”, rekao je Pjanić koga su potom novinari upitali znači li to da ostaje u Juventusu, na što je bh. nogometaš odgovorio:

“Da, imam još četiri godine ugovora.”

Pjanić je stigao u Juventus u ljeto 2016. godine iz Rome, a od tada je upisao 135 nastupa, zabio 19 golova i tome dodao 36 asistencija. Osvojio je tri naslova prvaka Italije zaredom.