Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veznjak juventusa

Pjanić: Osjećam se veoma dobro, mada u posljednje vrijeme nismo bili impresivni

miralem pjanic

Sviđa mi se njegova vizija i igranje na prvi ili drugi dodir. Moramo učiniti da lopta bude brža od nas, rekao je Pjanić

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH, izjavio je za italijanske medije da se osjeća lijepo u sistemu igre Maurizija Sarrija, novog trenera Juventusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sarri u javnosti nije skrivao šta želi od Pjanića, a to je da tokom utakmice ima najmanje 150 dodira sa loptom i da bude što je više moguće orijentisan prema naprijed.

“Pokušavam da radim ono što od mene traži Sarri, da pronađem prostor i pobrinem se da budem slobodan da primim loptu. Sviđa mi se njegova vizija i igranje na prvi ili drugi dodir. Moramo učiniti da lopta bude brža od nas, jer se lopta mora uvijek kretati brže”, rekao je Pjanić i dodao:

“Imam veoma važnu ulogu i osjećam se veoma dobro u ovom sistemu, mada u posljednje vrijeme nismo bili impresivni u igrama i osvajanju bodova u poređenju sa šansama koje stvaramo. To nas dovodi u opasnost i ne pruža nam zadovoljstvo u odnosu na ono što bi trebali dobiti s obzirom kako igramo. Moramo biti bezobzirniji i mnogo bolji u realizaciji šansi. To će nas dovesti do toga da nas protivnici više poštuju i da nas se plaše.”

Bh. fudbaler će zbog lakše povrede vjerovatno propustiti subotnji gradski derbi protiv Torina u Seriji A.

Pjanić je u Juventus stigao 2016. godine iz Rome. Prethodno je igrao za Metz i Olympique Lyon. Za “staru damu” odigrao 147 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. Dres bh. reprezentacije nosio je u 91 susretu postigavši 15 pogodaka.