Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reprezentativac bih

Pjanić: Ostvarenje snova je igrati sa Lionelom Messijem

pjanic_ronaldo

Svi igrači Juventusa koji su igrali s njim su mi rekli da je on vanzemaljac. Možda i najbolji igrač svih vremena, rekao je Pjanić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić stigao je u četvrtak u Barcelonu.

Prije nego što se pridružio novom klubu Pjanić je morao ostati biti u karanteni jer se zarazio koronavirusom, a sada kada je konačno doputovao u Barcelonu očekuje se da već naredne sedmice počne s pripremama pod novim trenerom Ronaldom Koemanom.

U prvim izjavama Pjanić nije skrivao koliko je ponosan i sretan zbog prelaska na Camp Nou, a sada je dao i izjavu koja se vjerovatno neće pretjerano svidjeti njegovom dojučerašnjem saigraču Cristianu Ronaldu.

“Ostvarenje snova je igrati sa Lionelom Messijem. Svi igrači Juventusa koji su igrali s njim su mi rekli da je on vanzemaljac. Možda i najbolji igrač svih vremena. Dat ću sve od sebe da mu pomognem njemu i klubu”, kaže Pjanić i dodaje kako pauza nije ostavila traga na njega.

“Oporavio sam se od koronavirusa. Nekoliko sedmica sam morao biti u izolaciji, ali trudio sam se da ostanem u formi i jaku se radujem početku treninga. Nadam se da ćemo osvojiti mnogo trofeja. Ponosan sam na svoju karijeru i na to što sam danas igrač Barcelone”, poručio je Mire.

Pjanić je sa Barcelonom potpisao četverogodišnji ugovor.