Potpisao za Barcelonu

Pjanić postao najskuplji i najplaćeniji bh. fudbaler svih vremena

pjanic

Miralem Pjanić je drugi bh. fudbaler koji će imati čast da nosi dres slavnog kluba iz Katalonije

Miralem Pjanić potpisao je četverogodišnji ugovor sa Barcelonom objavili su svi španski i italijanski mediji, a Barcelona bi najkasnije do sutra trebala i zvanično potvrditi ovu informaciju.

Potpisom za jedan od najvećih klubova svijeta Pjanić je postao najskuplji i najplaćeniji bh. fudbaler svih vremena.

Pjanić će po sezoni inkasirati između 7,5 i 8 miliona eura. Transfer Pjanića procjenjuje se na oko 60 miliona eura koliko vrijedi naš veznjak.

Mali princ je postao zvanično najskuplji bh. reprezentativac u historiji. Rekord je do sada držao Edin Džeko, kapiten Rome, koji je 2011. godine iz Wolfsburga prešao u Manchester City za 37 miliona eura.

Pjanić je do sada bio na drugoj poziciji sa cijenom od 32 miliona eura. To je iznos koji je u ljeto 2016. godine Juventus platio Romi za njegove usluge.

Miralem Pjanić je drugi bh. fudbaler koji će imati čast da nosi dres slavnog kluba iz Katalonije. Ranije je za Barcelonu od 1995. do 1996. godine nastupao Meho Kodro.

Pjanić je za Juventus odigrao 171 utakmicu. Postigao je 22 gola i uknjižio 36 asistencija. Prvak Italije je bio tri puta, osvojio je dva Kupa i jedan Superkup Italije. Također je nastupio i u finalu Lige prvaka, kada je Juventus poražen od Real Madrida.

Bh. veznjak na dobrom je putu da i ove godine osvoji trofej u Serie A, s obzirom na to da će do kraja sezone nositi dres Juventusa, koji je trenutno lider na tabeli.