Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"uae"

Pjanić zadužio desetku

sarjah
Foto: Sharjah FC

Ekipa je šest puta bila prvak Emirata te ima osam trofeja u Predsjedničkom kupu. Zanimljivo, ovaj klub je bio prvi šampion Emirata na osnivanju lige 1974. godine

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić jučer je kompletirao transfer u Al Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pjanić je zadužio broj “10” na leđima.

Iako je više onih koji smatraju da reprezentativac BiH ima šta da ponudi još uvijek u evropskom nogometu, on je odlučio otići u UAE, nogometno podneblje gdje zvijezde odolaze kako bi uzeli velike pare prije odlaska u penziju.

Sharjah je osnovan 1966. godine i smatra se kraljevskim klubom u Emiratima. Nadimak kluba je Al-Malik, što znači kralj, a svoje utakmice igraju na Sharjah stadionu kapaciteta 18.000 ljudi.

Vlasnik kluba je sultan Muhammad Al-Qasimi, vladar emirata Sharjah i član Federalnog vrhovnog vijeća Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ekipa je šest puta bila prvak Emirata te ima osam trofeja u Predsjedničkom kupu. Zanimljivo, ovaj klub je bio prvi šampion Emirata na osnivanju lige 1974. godine.

Osim Pjanića, u klubu će igrati još nekoliko zvijezda uključujući nekada sjajnog španskog reprezentativca i napadača Paca Alcacera koji je prije nekoliko dana također stigao u Sharjah. Tokom karijere igrao je za Valenciju, Barcelonu, Dortmund, Villarreal i Getafe.

U klubu igra veliki broj nogometaša iz Brazila, a najpoznatije ime je Lucas Caio koji je stigao iz Benfice. Uz njega tu su i internacionalci koji su u Emirate stigli iz Švicarske, a to su Philippe i Ousmane Camara.