Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sky Sport

Pjanić: Želim postati najbolji na svijetu

pjanic

Pjanić je govorio i o povratku Gigija Buffona u redove Stare dame poslije jednogodišnje epizode u PSG-u

Miralem Pjanić je odavno u društvu najboljih veznjaka svijetu. Za njegovu klasu se znalo još u vremenu kada je nosio dres Rome, da bi u Juventusu podigao formu na još viši nivo.

Mali princ je “eksplodirao” po dolasku Maurizija Sarrija na klupu Stare dame. Možda statistika to ne dočarava na pravi način (tri gola, dvije asistencije), ali kritička javnost u Italiji tvrdi da Pjanić igra najbolji fudbal u karijeri, što se sve više pozitivno odražava i na igru Juventusa.

– Moj cilj je da budem jedan od najboljih fudbalera svijeta, ne samo u Italiji. Početak sezone mi je nagrada za posvećenost, rad i trud koji sam uložio svakog dana – priznao je Pjanić u razgovoru za Sky Sport.

Na konstataciju da prolazi kroz “zlatne momente karijere”, Pjanić naglašava da mu je najvažnije da ekipa napreduje u kontinuitetu.

– Ne znam da li mi je ovo najbolja faza u karijeri, ali se osjećam spremno i igram s mnogo samopouzdanja. Dobro se osjećam, ekipa uspijeva da se izrazi na pravi način, uživam na terenu, a golovi mogu samo da me zadovolje. Ipak, ono što me najviše raduje jeste da smo prvi u Ligi prvaka i prvenstvu Italije. Sada je na nama da rastemo zajedno, da napredujemo i iskoristimo ovaj zalet – naglašava Pjanić.

Ni ne čudi što Pjanić igra bolje nego ikad ranije, pošto Sarrijeva fudbalska filozofija prija igračima poput veznjaka fudbalske A reprezentacije BiH.

– Sa Sarrijem se promijenila igra Juventusa, na terenu se zabavljamo i ubijeđen sam da možemo da budemo još bolji kako vrijeme bude prolazilo.

Pjanić je govorio i o povratku Gigija Buffona u redove Stare dame poslije jednogodišnje epizode u PSG-u.

– Prisutnost Buffona je vrlo važna, i na terenu i u svlačionici. Uvijek zahvaljujemo apsolutnom vođi poput njega. Njegove parade nas ne iznenađuju jer ih svakodnevno viđamo na treninzima. On je apsolutno broj jedan svih vremena. Nadamo se da će ovako nastaviti i da nam još može pomoći – ističe Pjanić.

Za Pjanića i saigrače u Juventusu nema odmora jer ih već sutra u Ligi evropskih prvaka čeka duel protiv moskovske Lokomotive.

– Evropa je Evropa i u Ligi prvaka nikoga ne smijete potcijeniti. Neće biti lako jer je Lokomotiva igrala dobar fudbal protiv Bayer Leverkusena i Atletico Madrida. Važno nam je da uzmemo tri boda i da se što prije približimo drugoj fazi. Još je rano govoriti o favoritima za osvajanje Lige prvaka. Postoji nekoliko ekipa koje žele osvojiti titulu prvaka i mi smo među njima. Međutim, u ovom trenutku razmišljamo da osvojimo grupu, a onda ćemo vidjeti za dalje – zaključio je Pjanić.