Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić zvanično igrač Juventusa: Učinit ću vas sretnim VIDEO

pjanic – juventus
FOTO: Juventus.com

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić od naredne sezone nosit će dres Juventusa.

Pjanić je danas uspješno obavio ljekarske preglede u Torinu i potpisao petogodišnji ugovor sa „Starom damom“, saopćeno je iz torinskog kluba.

Kako pišu mediji u Italiji, izlazna klauzula za bh. igrača je bila 38 miliona eura, ali se Pjanić odrekao 20 posto od tog iznosa koja mu zakonski pripada u korist novog kluba.

Pjanić je prvo pojačanje “Bianconera” koji je testiran u novom centru za zdravlje koji je otvoren u martu, saopćeno je iz Juventusa.

Pjanićev tranfer u Juventus je peti najskuplji u historiji torinskog kluba, nakon Gianluigija Buffona, Liliana Thurama, Pavela Nedveda i Paula Dybale.

Kako navodi „ Gazzette dello Spor“t, Pjanić će zarađivati 4,5 miliona eura po sezoni.

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine izjavio je nakon današnjeg potpisa za Juventus da je oduševljen novom sredinom.

Danas je i zvanično kompletiran prelazak Pjanića iz Rome u Juvnetus, nakon što je bh. igrač uspiješno prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor.

“Uvijek je teško ovdje igrati protiv velikih protivnika, ovo je sjajan stadion i drugačija je atmosfera u odnosu na ostale. Oduševljen sam što ću od sada nositi Juventusov dres”, rekao je Pjanić za zvanični Juventusov Youtube kanal.

On je dodao da se nada da će postići mnogo golova u novom klubu i da će navijače “Stare dame” učiniti sretnima.