Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

amer gojak

“Pjanićev nasljednik” karijeru nastavlja u Italiji?

gojak-dzeko-bih

– Uporniji u duelima od Castrovillija, radi se o izvrsnom BiH reprezentativcu – rekao je Brovarone u radijskoj emisiji

Ne znaju još u Maksimiru šta mogu očekivati od ljetnog (jesenskog) prijelaznog roka, koje će uopće svote biti u igri i koji će se igrači tražiti. Sve ovisi o tome kad će i kako krenuti ostale najjače lige. Nijemci igraju, Francuzi ne, ali čeka se povratak nogometa u Engleskoj, Italiji i Španiji. Tek kad taj motor krene i ‘zalaufa’ se, ta će energija pokrenuti sve ostalo, posebno kad je tržište u pitanju. Uvijek veliki diktiraju tempo, a manji mogu dotad samo maštati.

No, to ne znači da nema priča vezanih za mercato (u ovom slučaju baš mercato), koje se tiču Dinamovih nogometaša. U središte najnovije glasine je Amer Gojak. BiH reprezentativac je tako, kaže poznavatelj transfernih kretanja u Italiji Bernardo Brovarone, želja Fiorentine, pišu Sportske novosti.

– Uporniji u duelima od Castrovillija, radi se o izvrsnom BiH reprezentativcu – rekao je Brovarone u radijskoj emisiji.

Koliko ima dima i vatre u toj priči, trenutno je teško reći, ali nije tajna da je Gojak vrlo zanimljiv u nogometnom izlogu, već ga se i ranije spominjalo u kontekstu Fiorentine, ali i Schalkea, Werdera, Seville, Getafea, Mallorce…

U Italiji ga često spominju kao nasljednika Miralema Pjanića u reprezentaciji, što tamo ima posebnu težinu. Nije isključeno da upravo Gojak bude prvi igrač iz ove Dinamove ekipe koji će ostvariti ljetni transfer, prije hrvatskih reprezentativaca Livakovića, Petkovića ili Oršića. Teško je trenutno predvidjeti, ali nije nemoguće.