Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aleksandar Prijović

Platiće mu 11 miliona eura samo da napusti napusti klub?!

prijovic

Od početka nisu bili zadovoljni u Al-Itihadu partijama Prijovića, koji je na 57 mečeva u svim takmičenjima dao 21 gol

Srbijanski napadač Aleksandar Prijović, kako javlja Mondo završio je sa Al-Ittihadom i uskoro će postati slobodan igrač.

Prema istom izvoru, Prijović i Al-Ittihad dogovoril su sve detalje u vezi raskidom ugovora, a sve će uskoro biti i ozvaničeno.

Navodno će se Prijović obogatiti ovim raskidom ugovora. Mediji pišu da će mu klub isplatiti milionsku odštetu. Srbijanski napadač bi prema tom raskidu navodno trebao dobiti 11 miliona eura!

Korpulentni napadač je imao još dvije godine ugovora s Al-Ittihadom, ali iz kluba su mu odlučili platiti ovu sumu novca samo da ode…

Napadač će dobiti milione na ime raskida ugovora, što je zaista veliki novac. No, prema pisanju medija, u Al-Itihadu su sretni što ipak neće morati da mu isplate svu zaradu koju je sporazum podrazumjevao kada je Prijović dolazio iz PAOK-a.

Tada je Prijović potpisao ugovor na četiri i po godine sa platom, (prema Transfermarktu) od 6.000.000 eura po sezoni, ne računajući bonuse koji nisu mali. Od početka nisu bili zadovoljni u Al-Itihadu partijama Prijovića, koji je na 57 mečeva u svim takmičenjima dao 21 gol.

Prema pisanju medija, veliki broj klubova zainteresovan za Prijovića – traži ga nekoliko ruskih i turskih klubova, kao i njegov bivši poslodavac PAOK.