Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Play-off za Ligu Evrope: Nesvakidašnji preokret Borussije Dortmund (VIDEO)

Borussia Dortmund

Nogometaši Borussije iz Dortmunda napravili su veliki preokret protiv norveškog Odda i tako obilježili prve mečeve play-offa za Ligu Evrope.

Izabranici Thomasa Tuchela su primili drugi najbrži gol u historiji takmičenja, u jednom trenutku su gubili i 3:0, ali su na kraju slavili na gostovanju sa 4:3.

Od je poveo preko Jonea Samuelsena u drugom minutu, Fredrik Nordkvelle je udvostručio prednost u 20, a Espen Ruud povisio na 3:0 samo dva minuta kasnije.

Međutim, potom je uslijedio preokret Borussije, a junak je bio Pierre-Emerick Aubameyang, koji je bio dvostruki strijelac. Aubameyang je smanjio na 3:1 u 34. minutu, bio je strijelac i gola za izjednačenje u 76., a u međuvremenu je Shinji Kagawa postigao drugi gol za tim iz Borussije.

Konačan rezultat za potpuni preokret Borussije postigao jeHenrik Mkhitaryan u 85. minutu i tako spriječio veliko iznenađenje.

Jedno od najvećih iznenađenja priredila je Žilina pobjedom nad Athletic Bilbaom sa 3:2 na svom terenu i to pošto je osvajač Superkupa Španije vodio sa 2:0.

http://www.dailymotion.com/video/x32ewb2_willian-goal-zilina-3-2-ath-bilbao-20-08-2015_sport

Španci su vodili golovima Sabina i Kikea Sole u 16, odnosno 33. minutu, da bi domaći tim u posljednjih pola sata uzvratio. Jakub Paur je smanjio na 2:1 u 66. minutu, William je izjednačio u 77, da bi potom šokirao goste u nadoknadi vremena za 3:2.

Iznenađenje je i trijumf rumunske Astre nad AZ Alkmaarom sa 3:2, a kao jedno može da se okarakteriše i pobjeda Rosenborga nad Steauom u Bukureštu sa 3:0.
Bordeaux je minimalnim rezultatom pobijedio Kairat, dok je Qarabag šokirao Young Boys sa 1:0 u Bernu.

Najubjedljiviji trijumf ostvario je PAOK protiv Broendby sa 5:0. Nova akvizicija grćkog tima, Gojko Cimirot, koji je stigao iz Sarajeva, nije konkurisao za večerašnju utakmicu.

Najviše golova, uz duel u Norveškoj, viđeno je u pobjedi Krasnodara nad Helsinkijem sa 5:1.

Zanimljivo, ruski klub je prvi gol iz igre postigao u 61. minutu za 4:1, pošto su dva od prva tri gola postignuta iz penala, a prvi je bio autogol.

Trijumfe u gostima zabilježili su i Legia, Fenerbahče i Belenenses, od po 1:0, a od njih se očekuje da će odigrati mnogo bolje na svom terenu u revanšu.

Od ekipa iz regiona, Hajduk, za kojeg je cijeli meč odigrao Tino Sušić, izgubio je na gostovanju od Libereca sa 1:0.

Vojvodina je na gostovanju kod Viktorije Plzen uzgubila sa 3:0, dok je Rabotnički kod kuće odigrao sa Rubinom 1:1.

Sve revanš utakmice plej-ofa za Ligu Evrope igraju se narednog četvrtka.