Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjeda Rusije na otvaranju Kupa konfederacija

rusija

Fudbalska reprezentacija Rusije na otvaranju FIFA Kupa konfederacija u Sankt Petersburgu savladala je Novi Zeland rezultatom 2:0 (1:0), javlja Anadolu Agency (AA).

Utakmici prvog kola grupe A na stadionu Krestovsky, prethodila je ceremonija svečanog otvaranja, a uoči starta nadmetanja ruskih i novozelandskih fudbalera kratko se obratio i pozdravio učesnike Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

Rusi su dominirali tokom svih 90 minuta susreta u kojem Novozelanđani nisu stvorili niti jednu ozbiljniju priliku za postizanje gola. S druge strane domaćini, nošeni podrškom većine od oko 60.000 prisutnih na tribinama, bili su veoma raspoloženi, ali im je na putu do ubjedljivije pobjede stajao raspoloženi golman Stefan Marinović.

Ipak, dva puta je morao vaditi loptu iz mreže. Prvi put u 31. minuti kada ga je savladao saigrač Michale Boxall, te drugi u 69. kada je neumoljiv bio ruski napadač Fedor Smolov.

Kup konfederacija nastavlja se sutra kada se od 17 sati u drugoj utakmici prvog kola grupe A u Kazanu sastaju Portugal – Meksiko, te u grupi B od 20 sati Kamerun i Čile u Moskvi.


Russia vs New Zealand 2:0 by retista