Kvalifikacije za LP

Pobjede Maribora i Crvene zvezde, protivnika Sarajeva još “ni na vidiku”

zvezda

Bjelorusi i Norvežani večeras su u na Borisov Areni u Barysawu odigrali prvi meč, a uspješniji je bio Bate, slavivši rezultatom 2:1

Sarajevo će u trećem pretkolu Evropske lige igrati protiv Bate Borisova ili Rosenborga, u zavisnosti od toga koji će tim biti poražen u dvomeču drugog pretkola Lige prvaka.

Bjelorusi i Norvežani večeras su u na Borisov Areni u Barysawu odigrali prvi meč, a uspješniji je bio Bate, slavivši rezultatom 2:1.

Domaćin je poveo golom Stasevicha iz penala u petoj minuti, a Rosenborg dolazi do poravnanja dvadeset minuta kasnije preko Konradsena.

Rezultatom 1:1 okončan je prvi dio, a BATE do nove prednosti dolazi u 51. minuti. Pogodio je Skavysh, a asistencija odlazi na konto Stasevicha, strijelca prvog pogotka na meču. Revanš se igra za sedam dana u Trondheimu.

Večeras je odigrano još šest utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka.

Maribor je bio bolji od AIK Stockholma rezultatom 2:1. Za Viole su pogađali Kronaveter u 6. i Ivković u 38. minuti meča. Jedin gol za AIK djelo je Goitoma. Kenan Piić je na golu Maribora stajao svih 90 minuta, dok je Jasmin Mešanović odigrao posljednjih pet minuta utakmice.

Celtic je sa 5:0 deklasirao Nome Kalju, dok je Crvena zvezda slavila protiv HJK Helsinkija na stadionu Rajko Mitić sa 2:0. Golove za prvaka Srbije postigli su Boakye u 27. i Milan Pavkov u 90. minuti.

Mađarski prvak Ferencvaroš u Budimpešti je pobijedio Vellettu s Malte rezultatom 3:1 u prvom meču drugog pretkola Lige prvaka.

U timu Ferencvaroša službeni debi uknjižio je bh. reprezentativac Eldar Ćivić. Ovaj ljevonogi fudbaler koji je ovog ljeta stigao u Mađarsku iz Sparte Prag, odigrao je kompletan meč.

Ferencvaroš je poveo autogolom Bonella u 19. minuti, da bi Lanzafame iz golovima u 36. i 59. minuti povisio prednost Mađara na 3:0.

Valletta je ublažila poraz golom Messiasa u 85. minuti.

Bolji iz ovog duela u trećem pretkolu će snage odmjeriti sa Dinamom iz Zagreba ili gruzijskim Saburtalom. Prvak Hrvatske je u prvom meču u Tbiulisiju trijumfovao 2:0.

Cluj za koji je Mateo Sušić odigrao svih 90 minuta je sa 1:0 bio bolji od Maccabija iz Tel Aaviva.