Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjede Želje i Sarajeva prvog dana G-Drive međunarodnog turnira

g_drive_turnir_prvi_dan_8

Prvi utakmicu G-Drive 6. Međunarodnog fudbalskog turnira U-17 “Igraj Fudbal Živi Život” igrali FK Sarajevo – FC Slovačko, a slavili su bordo – bijeli rezultatom 1-0, jedini pogodak je postigao Andrej Đokanović.

Odlična utakmica da mnogo prilika na obje strane u kojoj su mladi fudbaleri Sarajeva pokazali da žele braniti pehar iz prošle godine.

U drugoj utakmici Željezničar je savladao Partizan sa 2-1,super fudbalska predstava u kojoj su obje ekipe igrale na 3 boda. Željezničar je poveo sa bijele tačke golom Alena Nuhanovića nakon čega slijedi dominacija Partizana ali bez konkretnog udarca prema golu. Željezničar je iskoristio otvorenu igru beogradskih “crno-belih” i iz jedne kontre primorao golmana Partizana na prekršaj van 16 m što je značilo automatski crveni karton.

U drugom poluvremenu plavo bijeli su dobro iskoristili igrača vise i povećali vodstvo na 2-0, gol je postigao Mujić. “Crno – beli” su do kraja utakmice uspjeli smanjiti pogotkom Radića.

Olimpic i Cibalia su odigrali odličnu utakmicu u kojoj smo u prvih 5 minuta vidjeli 2 pogotka na obje strane mreže.

Olimpic je poveo golom Dedovića da bi odmah u narednom napadu Cibali izjednačila preko Drena, a zatim odličnom igrom ubrzo i povećala vodstvo na 2-1, gol je postigao Križanović.

Olimpic je napadao ali bezuspješno što su gosti iz Vinkovaca iskoristili I postavili konačan rezultat 3-1 preko Blizanca.

Zadnju utakmicu turnira su igrali Budućnost I Olimpija,tvrda utakmica sa mnogo prekršaja odgovarala je vise mladim igračima Budućnosti koji su nametnuli taj stil igre I uspjeli u zadnjoj minuti prvog poluvremena da postignu pogodak preko Milića. Olimpija je u drugom poluvremenu dobila i crveni karton što je igračima Budućnosti otvorilo proctor za dodatne napade koje su krunisali pogotkom i postavili konačnih 2-0 preko Bulatovića.

U petak su na programu utakmice:

Partizan-Budućnost u 11 h
Cibalia-Sarajevo u 13 h
Slovačko-Olimpic u 15 h
Olimpija-Željezničar u 17 h

Ulaz na stadion Otoka je besplatan.