Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Pocchetino zaplakao nakon ludnice u Amsterdamu: Svi su heroji, ali Lucas Moura…

pocchetino (1)

Razgovarali smo prije utakmice, objašnjavao sam igračima da na sve ovo ne gledaju kao na stres, nego kao na strast

Mauricio Pochettino menadžer Tottenham nakon istorijske noći u Amsterdamu, za ovarao s BT Sport izjavio je sljedeće:

“Još uvijek je teško govoriti. Emocije su nevjerovatne, hvala nogometu. Moji igrači su heroji – u posljednjih godinu dana svima sam govorio da su heroji. Hvala nogometu – ova vrsta emocija bez nogometa nije moguća, hvala svima koji su vjerovali u nas, teško je opisati ovo riječima”, kazao je Pochettino i dodao:

“Razgovarali smo prije utakmice, objašnjavao sam igračima da na sve ovo ne gledaju kao na stres, nego kao na strast. Pokazali smo da volimo sport i nogomet. Danas je bilo nevjerovatno. Bilo je zadovoljstvo gledati ovakvu utakmicu”.

“Svi su oni heroji, ali Lucas Moura je bio superheroj”, kazao je menadžer koji na početku sezone na izmaku nije doveo niti jednog igrača u Tottenham!

Na kraju je zaplakao…

“Želim se sjetiti svoje porodice… ovo je veliki poklon za njih. Moramo biti spremni za sljedeću utakmicu u nedjelju, a zatim se pripremiti za veliko finale.”

Tottenham je u uzvratnoj utakmici polufinala večeras u Amsterdamu pobijedio Ajax sa 3:2 i prvi put u klupskoj historiji izborio plasman u finale. Tottenham će u finalu 1. juna u Madridu igrati protiv Liverpoola, koji je u polufinalu eliminirao Barcelonu.