Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

„brušenje“ forme u Antaliji

Počele pripreme nogometaša Slobode

sloboda_tuzla_pripreme

Prvi trening obavljen je po hladnom vremenu na pomoćnom stadionu Tušnja

Nogometašima Slobode na današnjoj „prozivci“ trenera Zlatana Nalića manja skupina navijača Fukara priredila je dobrodošlicu bakljadom. Skoro svi igrači tuzlanskog tima s trenutnog spiska prisustvovali su dogovoru i prvom treningu, osim bolesnih Perice Ivetića, Aleksandra Ignjatovića i Tonija Livančića.

Nalić je objasnio da će nogometaši u prvoj fazi priprema raditi u Tuzli, dok bi krajem januara trebali otputovati na „brušenje“ forme u Antaliju, ali o tome još nema potvrde iz klupske uprave.

– Vjerujem da su svi igrači došli barem 70 posto spremni, jer su imali obavezu da individualno rade tokom pauze. Radit ćemo u kolektivnom duhu kao i do sada, uz dosta kontrolnih utakmica čiji raspored će biti poznat u toku dana – kazao je Nalić.

Napomenuo je da je nekoliko igrača izrazilo želju da karijeru nastave tamo gdje će više igrati. Kurtalić je već u Zvijezdi iz Gradačca, a na izlaznim vratima su još Vasiljević, Čizmić, Mujkić, Hodžić i Todorović.

Što se novih igrača tiče, šef Sloodine struke smatra da je u januaru teško pronaći kvalitetne, a slobodne igrače, ali da će pokušati popuniti mjesta na deficitarnim pozicijama. Za sada se jedino iz gračaničkog Bratstva vratio Salkić.

– Neki naši igrači su svojim igrama skrenuli pažnju drugih klubova, a na meti su Beganović, Muminović, Smajić. Sve su to igrači ponikli u Slobodi i ne bi me začudilo da se za njih pojavi kupac – zaključio je Nalić.

Prvi trening obavljen je po hladnom vremenu na pomoćnom stadionu Tušnja, s vještačkom travom, uz asistenciju Nalićevih pomoćnika Crnogorca, Ribića i Osmanhodžića.