Banja luka

Počelo suđenje braći Vranješ: Stojan negirao krivicu, Ognjen se nije pojavio

braca vranješ – društvene mreže

Braća Vranješ optužena su za napad koji se desio 20. juna prošle godine u centru Banje Luke

Kapiten FK Borac Stojan Vranješ jutros je u Osnovnom sudu u Banjaluci negirao krivicu za tuču, dok se njegov brat Ognjen nije pojavio na ročištu.

Braća Vranješ optužena su za napad koji se desio 20. juna prošle godine u centru Banje Luke.

Stojan Vukajlović, advokat braće Vranješ, izjavio je da se Ognjen nije pojavio u sudu zbog toga što se nalazi u Belgiji gdje profesionalno igra fudbal, te da je ročište o njegovoj krivici zakazno za oktobar.

Vukajlović je rekao da se sukob nije desio onako kako je napisano u optužnici, te da će to dokazati na suđenju, piše Srpskainfo.

“Ovdje je prvenstveno na meti porodica Vranješ zbog toga što su oni poznati i što su profesionalni fudbaleri, pa oštećeni u tom vide nadu da izvuku što veću imovinsku korist”, kaže Vukajlović.

On dodaje da se radilo o masovnoj tuči i da su ranije drugi učesnici dali izjavu da su se oni tukli, a sada se ne navode u optužnici.

“U optužnici je navedeno i da je djevojka zadobile neke povrede kada je pala niz stepenice, ali je sigurno ni Ognjen ni Stojan nisu gurnuli. To ćemo sve dokazati tokom suđenja” ističe pomenuti advokat.

Prema optužnici, Braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 napali Dušana Komljenovića i njegovu djevojku Anju Trtić, u objektu robne kuće “Boska”.

Sve se dešavalo nakon što su krenuli da izlaze iz restorana. Sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, koje vode na prvi sprat.

“Tada je Ognjen fizički napao Komljenovića i Trtićevu, koji su se nalazili na vrhu pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predjelu lica, i tako mu izbio dva zuba”, navedeno je u optužnici.

Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu.

“U tom trenutku Trtićeva je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata”, precizirano je u optužnici.

Usljed pada ona je zadobila teške tjelesne povrede u vidu krvnog podliva na lijevoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra.

Međutim, ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila.

“Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ”, piše u optužnici.

Stojan je prišao s leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predjelu glave i vrata.

Osim toga, on je noktima šake grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu nanio dodatne povrede.

Prema ovim navodima optužnice, Ognjenu Vranješu se na teret stavlja da je počinio krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda, a Stojan je optužen za nanošenje tjelesnih povreda.