Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tottenham

Pochettino: Eriksen spreman za pregovore o produženju saradnje

Pochettino Eriksen

Nadam se i želim da Eriksen bude s nama u budućnosti. Mislim da smo i Eriksen i mi otvoreni za razgovor i vidjećemo šta će se desiti, rekao Pochettino

Mauricio Pochettino, menadžer Tottenhama, izjavio je da je Danac Christian Eriksen spreman za pregovore o produžetku saradnje, ali tek nakon što se završi tekuća sezona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Eriksen je jedan od najvažnijih igrača Tottenhama, a važeći ugovor mu ističe na ljeto 2020. godine. Zbog toga mu rukovodstvo “pijetlova” i Pochettino žele ponuditi novi bolji ugovor, kako bi ga zadržali i na taj način odbili interes velikih evropskih klubova, kao što je prije svih Real Madrid.

“Nadam se i želim da Eriksen bude s nama u budućnosti. Mislim da smo i Eriksen i mi otvoreni za razgovor i vidjećemo šta će se desiti. To je posebna situacija, kao što je i Eriksen posebna osoba. Blizu je kraj sezone i imaćemo dosta vremena za razgovor. Najvažnija stvar u ovom trenutku, ne samo za njega, je da svi igrači budu fokusirani i da pokušamo postići ono što želimo”, istakao je Pochettino za britanske medije.

Tottenham igra odlično ove sezone. Plasirali su se u polufinale Lige šampiona, gdje će se sastati sa Ajaxom, a u Premier ligi je treći savelikim šansama da tu i ostane te na taj način osigura nastupa u evropskoj eliti i naredne sezone. Naravno, ostaje i druga mogućnost, a to je osvajanje Lige šampiona po prvi put u istoriji kluba.


Tottenhamov rival za Ligu prvaka Manchester United igra protiv tima koji je upravo sjevernolondonski klub izbacio iz Lige prvaka.

Manchester United večeras od 21 sat igra protiv gradskog rivala Manchester Cityja, a oba tima imaju za šta igrati – City se bori za titulu, dok se Crveni đavoli nadaju Ligi prvaka.

Ipak, kladionice “debelo” favoriziraju City, a MOZZART nudi KVOTU 1.50 na pobjedu gosta.

Naivno se nadati da će se Solskjaerova ekipa, uprkos lošoj formi, predati, pa je odlična i MOZZART KVOTA 1.65 da oba tima daju gol.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!