Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pochettino: Koštale su nas dvije velike greške

poketino

Mauricio Pochettino, menadžer Tottenhama, nakon sinoćnje eliminacije njegovog tima iz Lige šampiona izjavio je da smatra da su u obje utakmice s Juventusom zaslužili više, ali da su ih skupo koštale dvije velike greške, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon 2:2 u Torinu, Tottenham je na londonskom Wembleyju od 39. minute vodio sa 1:0 i dominirao terenom. No, u nastavku “stara dama” je pokazala svoju veličinu. Golovima Gonzala Higuaina u 64. i Paola Dybale u 67. minuti, Juventus je preokrenuo rezultat na 2:1 i prednost sačuvao do kraja, te se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

“Za manje od tri minuta primili smo dva gola, nakon dvije velike greške, i to je razlog zašto smo ispali. U obje utakmice smo zaslužili više. Ponosan sam. Igrali smo fantastičan fudbal i dominirali do tog prvog primljenog gola. Naravno da smo jako razočarani, ali to je dio sazrijevanja. Stvorili smo puno šansi i jasno je da smo zaslužili više. Međutim, u fudbalu se ne radi o tome šta si zaslužio, nego da moraš postizati golove”, kazao je Pochettino i dodao:

“Igrali smo protiv velikog tima. Bilo je to teško za nas. No, pokazalo se i kao vrlo pozitivno za budućnost. Potrebne su nam ovakve utakmice i iskustvo da bi izgradili igrače koji će se nadmetati na najvišem nivou.”

Plasman u četvrtfinale za sada su ostvarili Real Madrid, Manchester City, Liverpool i Juventus. Naredne sedmice, u utorak i srijedu, u preostalim duelima osmine finala sastaće se: Besiktas – Bayern (rezultat prve utakmice 0:5), Barcelona – Chelsea (1:1), Manchester United – Sevilla (0:0) i Roma – Shakhtar (1:2).