Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

londonski klub

Pochettino tek preuzeo Chelsea, već tjera 15 igrača

Foto: Twitter
Mauricio Pochettino

Cilj mu je ovog ljeta dovesti golmana, veznjaka i napadača, a novac za to planira pronaći prodajom desetak nogometaša

Mauricio Pochettino novi je trener Chelseaja. Argentinac je tako postao četvrti trener tog kluba u posljednjih osam mjeseci.

Aktuelnu sezonu Londončani su započeli s Thomasom Tuchelom na klupi, a u septembru ga je zamijenio Graham Potter, koji je potrajao tek 31 utakmicu, nakon čega je ekipa kao privremeno rješenje do kraja sezone preuzeo Frank Lampard.

Pochettino odmah kreće u remont tima. Cilj mu je ovog ljeta dovesti golmana, veznjaka i napadača, a novac za to planira pronaći prodajom desetak nogometaša.

Foto Daily Mail

Na popisu igrača koje će Pochettino vjerovatno otpisati je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Daily Mail je sastavio popis 15 igrača koji bi mogli otići i za njih Chelsea planira dobiti oko 320 miliona eura.

Za Kovačića, kojeg je doveo iz Reala 2019. godine za 45 miliona eura, londonski klub planira dobiti 40 miliona eura, a Daily Mail navodi da će Kovačić najvjerovatnije otići u Manchester, gdje ga žele dovesti i City i United.

Najviše novca Chelsea planira zaraditi na Masonu Mountu, koji bi mogao otići za oko 80 miliona eura. Conor Gallagher bi za 45 miliona eura mogao u Newcastle, a za po 30 miliona eura Chelsea planira prodati Christiana Pulisica, Rubena Loftus-Cheeka i Trevoha Chalobaha.