Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

transferi

Počinje remont Bayerna, za lijevog beka istrest će 85 miliona eura?!

salihamidzic kovac

Sezona tako već sada miriše na neuspjeh, a ekipi koja vapi za pojačanjima, hitno su potrebni vrhunski igrači prije svega u odbrani

Španski i njemački mediji na udarnim mjestima i pod egidom “ekskluzivno” donose vijesti o početku velike rekonstrukcije Bayernove ekipe.

Bayern nema šta čekati jer na polovici sezone prvo mjesto Bundeslige aktuelnom prvaku “bježi” šest bodova, a u Ligi prvaka je već u prvoj nokaut rundi dobio Liverpool.

Sezona tako već sada miriše na neuspjeh, a ekipi koja vapi za pojačanjima, hitno su potrebni vrhunski igrači prije svega u odbrani.

Sve navedene kvalitete, pa i više od toga, posjeduje Lucas Hernandez, 22-godišnji defanzivac Atletica i reprezentacije Francuske.

Na poziciji lijevog beka od početka do kraja odigrao je sve utakmice za Francusku na SP-u.

U klubu, pak, Lucas igra kao stoper, i to jednako kvalitetno. Toliko da je Atletico ljetos s njim produžio ugovor do 2024., a otkupna klauzula je 85 miliona eura.

Marca uz naznaku “ekskluzivno” i na prvom mjestu stranice donosi vijest da će se Bayern za Novu godinu, upravo 1. januara, počastiti sjajnim mladim defanzivcem Atletica, s kojim će potpisati četverogodišnji ugovor i tako početi potpuni redizajn.

“Čini se da je utakmica protiv Alavesa, u kojoj je izašao zbog ozljede, bila zadnji Lucasov nastup za Atletico”, dodaje najčitaniji španski list.

Atleticov direktor Andrea Berta na pitanje jesu li pregovori s Bayernom u završnici, odgovorio je: “Pitajte Rummeniggea.”

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Bayerna, ovako je komentirao ovaj transfer: “Ne mogu ništa ni potvrditi, ni demantirati.”

Najčitaniji njemački dnevnik Bild piše da stoper Mats Hummels (30), dijete Bayerna koje se prvo proslavilo u Borussiji Dortmund da bi se prije dvije godine vratilo kući, sada definitivno odlazi iz Münchena.

Njegov agent Marc Kosicke je u Londonu na pregovorima s Tottenhamom i Chelseajem.


Bayern u subotu ide u goste Eintrachtu u Frankfurt i pobjeda mu je prijeko potrebna želi li potpuno ostati u utrci s dvije Borussije koje su ispred njega na tabeli, posebice onom iz Dortmunda. Kladionice vjeruju Bavarcima u tom duelu, MOZZART je ponudio kvotu 1.50 na njihov trijumf.

Puno sigurniji ishod, a jača kvota, mogo bi biti dvoznak na Bayern i 3+ golova na utakmici.

Pogledajte sve opcije koje MOZZART nudi na ovu utakmicu.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!