Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grbavica

Počinju kvalifikacije za U-21 EURO, BiH dočekuje Sloveniju

FOTO: NSBiH

Važno je istaknuti da je i ulaz na današnju utakmicu na Grbavici slobodan, a da prijenos uživo možete pratiti na Arena Sport TV

Današnjim utakmicama počinju kvalifikacije za U-21 Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se igra 2025. godine u Slovačkoj.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas, od 18:45, na Stadionu Grbavica u Sarajevu dočekati mladu reprezentaciju Slovenije. Tom utakmicom će započeti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Iz reprezentacije naše domovine su istakli kako svi sa nestrpljenjem očekuju početak kvalifikacija, te da je cilj da ih započnu što bolje. Posebno žele iskoristiti prednost domaćeg terena i domaće publike.

„Igrači su svjesni težine utakmice i važnosti dobrog otvaranja kvalifikacija. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, veliku borbu i da otvorimo kvalifikacije na najbolji način. Vjerujem u ovaj tim i smatram da možemo doći do tri boda.“, izjavio je selektor Igor Janković.

Mladi reprezentativci će za pet dana odigrati i drugi meč kvalifikacija, u gostima protiv Austrije. Osim BiH, Slovenije i Austrije, u kvalifikacionoj grupi se još nalaze reprezentacije Kipra i Francuske.

Važno je istaknuti da je i ulaz na današnju utakmicu na Grbavici slobodan, a da prijenos uživo možete pratiti na Arena Sport TV.